+ 31 72 515 70 64 info@joss.nl

Vacancies

Vacature: (Jr) Commercieel Medewerker

Joss Elastomers & Chemicals is een handelsonderneming uit Alkmaar gericht op producten die worden gebruikt in met name de rubber verwerkende industrie. Wij kopen en verkopen diverse producten voor meer dan 200 klanten in diverse sectoren verspreid over meer dan 40 landen wereldwijd. Joss kent een cultuur met eigenaarschap, flexibiliteit, teamwork en duurzaamheid. De organisatie heeft sterke groei ambities waarbij uitbreiding van het aantal actieve klanten een belangrijke kans is. Klanten van Joss zijn actief in verschillende sectoren zoals bijvoorbeeld Paving & Roofing, Compounding, Adhesives en Packaging.

Als (Jr) Commercieel Medewerker ben je businesspartner in een relatief klein team op het hoofdkantoor in Alkmaar en ben je intensief betrokken bij het voorbereiden, afsluiten en verwerken van inkoop- en verkooporders. Je draagt bij aan het ontwikkelen van nieuwe klanten en producten, komt met innovatieve ideeën en denkt mee in de vertaling van de strategie naar de operationele uitvoering daarvan.

Je bent verantwoordelijk voor specifieke taken binnen het commerciële team, Je maakt markt- en klantanalyses en vertaalt die naar concrete mogelijkheden. Je wordt begeleid door een (Senior) Sales Manager. Je doorgaat een traject waardoor je de kennis en kunde eigen maakt om zelfstandig tewerk te gaan, waarbij aanvullende training een mogelijkheid is. Uiteindelijk draag je zelf verantwoordelijkheid over een groep producten en/of klanten.

Wij zoeken een jonge enthousiaste, commerciële en representatieve collega met een gedreven en ondernemende instelling. Je bent een teamspeler met een proactieve houding die kan omgaan met diverse internationale culturen en makkelijk contact maakt met anderen.

Volgens het ideale profiel beschik je over:

  • affiniteit met of kennis en ervaring in handel en distributie, bij voorkeur binnen de rubber- en chemische industrie
  • leergierigheid voor product specifieke eigenschappen
  • talenkennis en beheers je minimaal het Nederlands en Engels en als pré ook andere talen zoals Duits of Frans of Italiaans of andere talen
  • een opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau
  • kennis van ERP systemen zoals Exact Synergy

De positie van (Jr) commercieel medewerker is een zeer dynamische rol binnen een informele organisatie die toekomstgericht is. De (Jr) commercieel medewerker is zichtbaar in de hele organisatie, is bereid om naar de klant toe te reizen en kan in zijn rol een grote bijdrage leveren aan het realiseren van de groeiambities van de organisatie en impact leveren op de toekomststrategie.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen met je motivatiebrief en CV (in het Engels) naar btenklei@joss.nl onder vermelding van “(Jr) Commercieel Medewerker”.