+ 31 72 515 70 64 info@joss.nl

Werken bij Joss?

Wij zijn op zoek naar een Sales manager

Natural rubber & raw materials

In het kort

Ben jij een commercieel professional met ervaring in de verkoop of inkoop van technische materialen of grondstoffen? Ben je op zoek naar een team waarin ondernemerschap en dragen van verantwoordelijkheden worden gewaardeerd? En heb je daarin het klantbelang altijd hoog op de agenda staan? Dan is deze positie bij Joss Elastomers & Chemicals echt iets voor jou!

Functie

In deze zelfstandige functie ben je in de breedte commercieel en adviserend verantwoordelijk voor je portefeuille van wereldwijde klanten en toeleveranciers. Je bent dagelijks actief in het voorbereiden, tot stand brengen en afsluiten van commerciële afspraken met leveranciers en klanten. Vanuit de contacten in de markt en het bestaande internationale netwerk kijk je daarbij continue naar nieuwe (product)mogelijkheden en klanten. Je weet nieuwe mogelijkheden met een kloppend business plan zowel commercieel als financieel te onderbouwen en je plan vervolgens operationeel te vertalen naar uitbreiding van je portefeuille. Binnen het team in Alkmaar word je hierbij ondersteunt door je collega’s binnen Logistics en Finance. Naast het managen van je eigen werkzaamheden en portfolio, support je vanuit je aankoop portefeuille de werkzaamheden van collega’s die in Europa en daarbuiten gestationeerd zijn.

Binnen het kleine team van de organisatie werk je onderling ook samen aan het verder uitbouwen van de aanwezige productgroepen. Het uitgangspunt is daarbij vaak de toegevoegde waarde die producten en diensten voor je klanten hebben. Uiteraard kunnen klanten daarbij ook vertrouwen op de technische kennis van (het netwerk van) Joss. Door de bepalende positie die je hebt in deze functie, draag je zo ook actief bij aan de groeistrategie van de organisatie en rapporteer je aan de Commercieel Directeur.

Profiel

 • Beschikt over een ruim HBO werk- en denkniveau;
 • Gedreven commercieel professional met gevoel voor internationale cultuurverschillen;
 • Ondernemende teamspeler met goede communicatieve en contactuele vaardigheden;
 • Relevante werkervaring in de ver- of inkoop van technische materialen aan industriële afnemers. Ervaring in handel of distributie binnen de chemische industrie is een pre;
 • Goede beheersing van ieder geval de Engelse en Nederlandse taal;
 • Zelfsturend met een analytische en servicegerichte instelling;
 • Kennis van gangbare (ERP) softwaresystemen;
 • Bereidheid tot internationaal reizen en regelmatig aanwezig zijn op kantoor in Alkmaar.

Aanbod

 • Zelfstandige en ondernemende positie binnen een ambitieuze, groeiende organisatie;
 • Commerciële positie met internationale in- en verkoop verantwoordelijkheden;
 • Verkoop van innovatieve, toegevoegde waarde producten;
 • Goede overall pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?

Voor de werving worden wij ondersteunt door Boelen Adviesgroep B.V. U kunt voor nadere informatie over deze positie en de procedure contact opnemen met de heer Fred Twigt via f.twigt@boelenadvies.nl  of op +31 655134148.